Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(provokatzion är granne med eftertanke eller?)


"Det där med sifferkombinationer. .."




Hon kan knyta en
Ryamatta

Hon kan knyta vän
-skapens band

Hon kan knyta in
sig i sig själv som
en liten kattunge

Hon kan knyta
näven,stryka håret
på ett barn och
lova att aldrig
Överge det. ..?

Hon kan knyta
sig an till en man

Som alltid har en 1:@ främst
inuti sig som skall framhävas
och uppförstoras till varje pris.


Men hon kan själv
Aldrig överge sin
0:a. Det heliga ägget

Kommen från självaste
moder jord.

Och känner sig skamligen
hel som en efterbliven
nolla

När det i själva verket
Är där allting uppstått
Ifrån. ..

Självaste ursprunget


Varför måste det vara
Så?









Fri vers av Sefarge VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-08 13:44



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Funderingar över manligt och kvinnligt, biologi och sociala könsroller. Men moderskärleken är stark! Varför män ofta är så egocentrerade återstår att grubbla vidare på.
2022-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP