Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sanningens figurer

 

Han hade en tunga från en plats 

ingen reser ifrån numer, ett sätt 

att röra sig in och ut som ingen 

hittills lyckats att beskriva 

 

många kallar honom vid namn 

en del bugar. 

 

Jag har undvikit honom sedan 

den dagen han kallade mig för 

ett ord onämnbart. Fantiserar om

honom gör jag. Ofta. 

Fjärilen har gått tillbaka. I långa 

sjok kan man bevittna min slags 

regression. En del döper det till

poesi det jag misstänker är 

ren överlevnad. 

Nu intar någon annan scenen. 
Min poesi är skuggan, vanan 

men det är egentligen inte mitt 

riktiga namn. 

jag formar bokstäverna mellan 

orden som om jag måste vara i

puppan för att fjärilens vingar 

ska ta mig dit hon önskar. 

Hennes önskningar är så lik 

hans väsen, tungan lika prövande 

och utsikten lika obeskrivligt ljum, 

 

 



 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-01-17 01:43



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Du börjar förstå att du är en flygande varelse, att du har vingar som vilat länge nog, ditt ljud blir klarare och tydligare, texten börjar sjunga....det här känns bra !
2022-01-17
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP