Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
2022.01.18 tisdag


Sanna och falska drömmar

Det finns två olika sorters drömmar av betydelse. Den ena är de sanna drömmarna som när man har somnat lever upp och griper tag i en och får en att känna och uppleva saker så starkt att man minns dem när man vaknar och får en att vilja berätta om dem för nära och kära släktingar och vänner. Det är de sanna drömmarna.

Sen finns de falska dagdrömmarna om framgång, rikedom och lycka. De saluförs av samhälle, media och affärsvärlden som det som är hoppet. Och när man inser att oddset för att drömmarna ska slå in är så extremt små att det är omöjligt att nå dem, väcks ett hopp till liv att någon precis just har fått sina drömmar uppfyllda genom en pengavinst, ett toppjobb eller nåt annat osannolikt. Och det ska vara osannolikt, eftersom de allra flesta inte ska få sina drömmar uppfyllda. Detta i syfte att få folk att sluta intressera sig för Hoppet. Man lockar folk att drömma. Stora insamlingsgalor arrangeras i välgörande syften, för att glatt visa att mycket pengar är väldigt viktigt att ha. Och den stora massan blir förledd. Karusellen är ju multinationell. Detta är motorn till den breda vägen till fördärvet.

Det är inte drömmar vi vill ha, utan Liv och Liv i överflöd.

 
Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-01-18 11:55Bookmark and Share


  ADI Nehlin VIP
Kloka ord...det tar tid att komma till insikt. Ibland ett helt liv.
2022-01-22

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Eller att man vill att folk ska vilja ha veden hemma hela tiden och i stora mängder, så att träden tar slut!? Att man dras med är alltid att följa sin rädsla för verkligheten. Den kan ju skada en ordentligt.
2022-01-19

  Emanuel Sigridsson VIP
Du pekar ut människans akilleshäl, att inte kunna navigera. Jag läser texten som ett sorgearbete över varuismen. Det handlar om att ha veden hemma, trots att man inte ens fällt träden. Denna fråga har upptagit mitt tänkande en tid. Varför blev det så, i det närmaste initialt för människan. I grottzonen kan det omöjligt ha varit så som begynnelse.
2022-01-19

  Foohexa
Jag läste härom dagen något i stil med

-problemet med kapitalism är att om du inte är född med kapital så är ditt dagsverk ditt kapital.
Din kropp blir din tillgång att sälja
Men kan du inte sälja den för tillräckligt mycket så kan du inte ta hand om den
Och du förlorar ditt kapital"

:)

2022-01-19

  Peter G VIP
Kloka ord i en välskriven text!


Men nog tror jag vi behöver lite (dag)drömmar också för att orka, gäller dock att välja sina drömmar på ett klokt sätt!
2022-01-18

  Blått Norrsken VIP
Mycket bra skrivet i din insikt av livet och drömmarna .
2022-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP