Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inräknas även såsom Kuliss #4 ... Stafettskrivningen löper vidare i samma ojämna takt, mellan en handfull poet-pennor. Gunwale gav mig de goda gamla orden "sekler, norr, antikt". Lagt till 18 så blir 21 ord.


Dörr Går Runt (stafett 28)

 

 

 

norr om döden

trampar fyrfotingar spirande

mellan sekler fångade

 

 

öppnar antik dörr ;

träder igenom till

samma sida där

jag redan stod

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-23 18:29



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Drömskt och häftigt.
2022-01-26

  Cikoria Blå VIP
Intressant.
2022-01-23

  cilax VIP
bra denna
2022-01-23

  TrollTörnTrappan VIP
Relevant undran Nanna.. jag utgick just från (känslan av) teleportering - eller att finna sig omvänd utan att ha vänt sig om.... mot samma dörr som man just klev in genom.

Dessutom inspirerades jag främst av Cat Stevens rader ur sången Sitting (1972) : "Life is like a maze of doors and they all /open from the side you're on. //Just keep on pushing hard, boy, try as you may! /You're gonna wind up where you started from."
2022-01-23

  TrollTörnTrappan VIP
jodu G, poetiska väderstreck plägar gå lite överallt - "norr om söder" kunde det blivit om man ville rimma (nästan) på döden. Tranströmers musikaliska passage hade jag skamligt nog glömt. Annars "Alldeles söder om ingenstans" som LeMarc sjöng/skrev....
2022-01-23

  Gunwale VIP
Norr om allt antikt, sa jag; norr om döden, sa du; norr om all musik skrev Tranströmer i en haiku.
Jag gillar känslan av att vara lite överallt i din dikt!
2022-01-23

  Nanna X
Ett mystiskt avsnitt. Vilka är fyrfotingarna? Och hur kan man teleportera sig till en plats där man redan stod?
2022-01-23

  Chan VIP
Amfiteater, Pompeji, sekler och antika dörrar. Ett mönster den senaste rundan.
2022-01-23

  TrollTörnTrappan VIP
Förmådde ej bestämma mig för vilket djur.. ..hästar eller kameler, fjällrävar eller sköldpaddor. Fick passa fint med fyrfotingar denna gång?!
2022-01-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP