Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trettionde av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 071 : ingalunda någon

 

 

 

 

 

 

Här i sjuttioettan bor ingen alls, eftersom lägenheten har blåst bort. Hela möblemanget samt bägge hörnväggarna är försvunna. Det inträffade under den hisnande stormen Hilma. Numera ligger halva 071 vid kanadensiska gränsen, mitt i en lugnad orkanby. Andra halvan håller hus i forna Sovjet. Hålrummet är hursomhelst kvar i detta hyreshus. Vitt skilda grannar har fått tillåtelse att inreda vad de kallar "Ruinen" till museimässig beskådan. Godkänt hushållsapparater från 70-talet har fastighetsvärden gjort. Pensionärer samlas där varenda måndag och sjunger "Trettiofyran" i coverversioner. Även filmer har tillkommit om fenomenet. Såfort det blåser upp blir Raymond rädd att alltsammans skall rasa.

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-29 20:21



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ja, man får göra det bästa av'et, sade den skeppsbrutne som slog upp en värmande eld på flotten.

De måste staga upp det som har raserats, ju! Uff, jag får dåliga vibbar här, men tekniskt roligt och galet är det förvisso.
2022-02-01

  Gunwale VIP
Skönt att själva hålrummet är kvar…
Samtidigt hade det nog varit säkrare om även själva luftrummet på något einsteinskt sätt trollats bort: för jag ser framför mig hur pensionärerna trängs där, vägglöst farligt nära stupet…
2022-01-30
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP