Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trettiofemte av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 066 : Andrij & Iryna

 

 

i förrgår tycktes livet förflyta som vanligt

i förrgår gick Andrij mellan brödrosten och radion

i förrgår tog Iryna sitt glada vinterbad på balkongen

 

igår hade de ingen lägenhet att komma hem till

igår hade de ingen lägenhet att lugnt lämna

igår låg bitar av deras höghus sönderbombade

 

Iryna trodde nog de ryska ockupationsförsöken

skulle visa sig vara några minuters mardröm

men varje gång Andrij vaknar till liv, då står döden

alltjämt och pissar på rykande betongdamm

fram och tillbaka över europeiska gränserna

 

idag har de blivit bortkörda till landet Sverige

idag har de blivit uppförda till lägenhet 066

idag svävar de mellan hjärtlig lättnad och djup saknad

 

igår hade de inget internet att följa sina barnbarn över

igår sökte de en salig busshållplats bland Satans sirentjut

igår fick sönerna stanna kvar och försvara Kiev med gevär

 

Irynas tårar fyllde tusen leriga spår ; likafullt

i svenska soffan sitter hennes gråtklump kvar

medan Andrij är så oerhört arg på lille Putin & co

att sekler av sibiriskt straffarbete aldrig skulle räcka

ens om man stängde in dem i någon gasledning

eller rymdkapsel som sändes skakigt ut till Pluto

 

ty enda trösten består nu i

skärmen varpå de käraste små

tämligen lyckliga vinkar från Ukraina

vid sitt vackra, ännu ej krackelerade hus

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-02-27 15:08



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Så sorgligt. Det är mycket som ryms i höghuset.
2022-02-28

  Nanna X
Haha en granne från Ukraina skulle det stå, men hon hade bott länge i Ronneby.
2022-02-27

  Nanna X
Oh shit, vad verkliga de blev! När jag bodde i Ronneby hade jag.en granne från Ronneby och hon försökte övertala mig att följa med och vinterbada i havet, men jag vågade inte. Jag är väl inte lika modig som det ukrainska folket. Leve dom, ut med Putin!
2022-02-27

  Chan VIP
Måtte Iryna och Andrij snart kunna återvända till barn och barnbarn och ansvarig straffas. Jag vet att orden låter bleka och tama! Du fångade några fiktiva men sannolikt verkliga öden.

2022-02-27
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP