Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspiration av Psaltaren 45:1-4 Modern tolkning. Egen bild.


Min dikt gäller en Konung.


"Mitt hjärta svämmar över
av skönhet och godhet i överflöd,
svämmar över i en flod av ord
som blir en dikt till kungen:
Du ståtligaste av män,
vartenda ord från dina läppar är ljuvaste musik;
välsignad är du av Gud,
välsignad utan gräns.
Spänn svärdet vid bältet, krigarkung!
ta emot vår hyllning!
Ta emot välförtjänt ära!
Rid i majestät! Rid i triumf!
Rid och strid för sanningen!
Rid och strid för de ödmjukas rätt!"


Jag väljer att lovprisa min Kung

i tider av oro, ängslan och sorg


Till sist förlorar ondskans makt

och Satan låses in för alltid...


Vetskapen om det gläder mig

dör jag i krig men tror på Gud

går jag raka vägen till Gud...


Vad har jag då att frukta?

Himmel och jord ska förgå

men aldrig någonsin Guds ord.


"Sök Herren medan Han låter sig finnas och åkallen Honom medan Han är nära." Jesaja 55:6




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-03-02 07:10



Bookmark and Share


  Niliboy
Vi gör så gott vi kan, vi gör vårt bästa, som Moder Teresa säger!
2022-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP