Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

F E M T E M A R S

Solens sakta sus
genom fönstren

träden är lugna
den blå skyn startar
vid tegeltaken

drömmens uppfärd avbryts av
en modern revelj

där mångruset knastrar
under pick-upen
ur en annan tid

vatten spolas fram i rören
du står i fören på en ny dag.

Svallet från radion slås sönder
mot kakelväggen, besättningen
har varken mönstrat på eller av

för färden på dagens upprörda vågor.

Och dagen hakar fast skyn med hullingförsedda hus.

Du letar efter en buss, röd eller blå men det
blandas med skolbussens tristess och rädslan
för ett kallare krig.

Sakta inser du att det distade gitarrsolot tog dig dit
var tog midnattens dagliga olja vägen?

Det faller i hågkomsters tillfälliga glömska för kaffet
är starkt och det brinner i körsbärsträdgården.




Fri vers av Ulf D VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-03-06 11:24



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Midnight Oil?

Det finns något hemvävt, hemtrevligt och helylle i det skrivna. Jag tycker om det. Även om jag inte är något större fan av gitarrsolon. Inte långa i alla fall.

Tänk att stå i fören på en ny dag!
2022-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf D
Ulf D VIP