Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Egen bild. Inspiration modern öcersättning. Psaltaren 10:10 - 18


Det är dags att resa sig, GUD!


Det är dags att resa sig, GUD - dags att du gör något.

de utsatta tror att du struntar i dem.

De frågar sig varför de onda kommer undan,

trots att de hånar GUD,

varför de orättfärdiga kan vara så tvärsäkra

på att aldrig ställas till svars.


Men du missar inget -

varken föraktet eller förtrycket.

Jag vågar tro att de olyckliga ska finna lyckan i dig en dag.

du sviker dem inte:

de föräldralösa ska inte alltid vara ensamma.


Bryt orättfärdighetens högerarm;

knäck ondskans vänsterarm.

Finn och förinta

alla spår av brott.

GUDs nåd och ordning vinner;

gudlösheten förlorar.


Offrets svaga puls får stadga,

de förtvivlades hjärtan slår ett extra slag

när du lägger örat mot deras läppar.

De föräldralösa får föräldrar, de hemlösa ett hem.

Skräckväldet är över;

gängledarnas styre är förbi.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-03-15 09:07



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tack. Dessa böner behövs.
2022-03-21

  Cikoria Blå VIP
Välskrivet, innerligt och vackert.
2022-03-17

  Niliboy
Ja, må det bli så! De kalla må frysa!
2022-03-17

  Eva Helene VIP
Ja, må det bli så!
2022-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP