Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trettiosjunde av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet.


Hyresgäst 064 : Zarko Schack

 

 

 

Zarko så smart spelar schack med sig själv,

tror sig strax vara på god väg att segra :

dagarnas bianco mot nätternas negra

- lika starkt sidor hans takhimmel välvt

 

Skuggorna dansar på dårskapens bräde

Se ruter räv tar sig an spader häst!!

Spirituella drag av hjärter präst

faller mot golv - ej mer vingar styr färde

 

Dock klöver snö börjar nyttja sin skörd

raskt att få vårlig grå fågelsång spira

Undan demoner från världskrig hörs gira

snett tills dess terrorbalans blivit störd

 

Sitter spänt kvar vid sitt urgamla bord :

elva-tolv slag trots att pojken fyllt fyrti

Somliga pjäser har dött där i förtid

- andra drag kreativt kliver längs jord

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-03-15 21:48



Bookmark and Share


  Nanna X
Åh så filosofiskt, och fint rimmat!
2022-03-17

  Gunwale VIP
Kul start: Z(!)arko tror sig kunna segra (=förlora …)!!
Ganska snart sätter man skrattet i halsen genom aktuell igenkänning.
Allitterationer och assonanser vimlar fint.
2022-03-16

  Anya VIP
Vilken kreativitet. Ett nöje att läsa.
2022-03-16

    Lena Söderkvist VIP
Oj, vilken sprudlande berättarlust! Härligt, komiskt, tjusigt - allt!
2022-03-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP