Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
direkt byggd på den besynnerliga drömmen jag drömde inatt, där en av mina nära släktingar (eller eventuellt en mix av olika bekanta) bar huvudrollen såsom bärare av andras ofödda barn


Kuliss #7 : De Oföddas Substitut

 

 

Hennes uppgift bestod i

att bära barn : andras ungar

fast en åt gången

ungefär som någon dagisfröken

av oerhört tidig sort

 

Före

varje barn föddes

genom hennes mage

ganska öppen

förmådde hon både se

och prata med vederbörande

 

Den nuvarande gossen

ville vänta

med att komma ut

och blev således svårfödd

även när hon försökte

locka och lirka

honom att lämna

sitt röda akvarium

 

Under tiden promenerade

jag med henne

eller jag med dem

genom vår lilla stad

snarare stora by

längs någon solig båtkaj

halvt främmande

 

Mobilen innehöll

samtal från en undrande

förälder som lika gärna

var på väg att låta

bärerskan behålla gossen

(som i och för sig först

borde tillfrågas om vem

han ville ha som mamma)

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-04 09:09



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Liknande drömmar som blivande mammor ofta har. Eller mammor vars barn gått bort.
2022-04-08

    Lena Söderkvist VIP
Stark symbolik, som på olika sätt kan ha med kriget i Ukraina att göra. I vilket fall får du fram drömstämningen effektivt.
2022-04-05

  Nanna X
Märklig dröm, påminner om vissa jag själv har drömt...
2022-04-04
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP