Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettskrivandet fortskrider, seglar sakta vidare, mellan en handfull poeter.. ..längs vårkanten ännu vintertung, med smak av sommar. G gav mig de tre orden "kaffekoppars, hö, nedfallen" som jag har en smula svårt att gilla. Lagt till 18 så blir 21 ord.


MormorsPorslin (stafett 40)

 

 

 

Söndagsbarnen häller

smultronsaft i finservisen

som snart nedfallen

måndagskraschar

mot gräsmattsdjungel

solsekel ifrån

höhagarna

torrseglande

storfrämmande

kaffekoppars spåmadamer

beskyller svävande tefat

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-04-26 10:09



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Från och med solsekel blir det kryptiskt. Hänger första och andra halvan av texten ihop? Förutsåg i så fall spådamerna barnens serviskrasch?
2022-04-28

    Lena Söderkvist VIP
Jojo, sådana tefat finns. Det blev ett livligt kalas av det hela, och helan går ju.
2022-04-28

  lodjuret/seglare VIP
'Vad har du på radarn idag då?' Hörde jag någon säga till mig och jag fattade först inte. Men så gick det upp ett ljus. Läsa och skriva texter, gå ut och se människor, prata med dem och visa att den är sedd och om den inte fanns där att se, jag skulle sakna den, om min förväntan var att den skulle 'finnas på platsen'... ungefär så, som jag läst i någon bok, att det kan sammanfattas i det stora hela 'ungefär så', verkar vara som en modernism, en fluga eller 'har kommit för att stanna'. 'Liksom' blev 'typ' och 'typ' blev 'liksom' igen. 'Alla texter är väl läsvärda', som jag fick frågan här om dagen, som en sorts rättvisefråga i en demokrati, ungefär som pk't 'alla är lika värda att bli sedda'. Men det är ju ändå individuellt, eller som den där kvinnan i tv yttrade sig om saken 'det beror på om det är tisdag eller torsdag', vilket jag fann för gott att minnas... (... betyder förstås att meningen måste lämnas oavslutad där...)
2022-04-26
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP