Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förr

Många gånger önskar man
att allting vore som förr
i en minnesvärd epok.
Tankars flykt på tidens spann
till det förflutnas lönndörr,
fritt från krävande maktspråk.

Sporrad av sina drömmar
ger man sig ut på en färd
ledande till inre frid.
Med förhoppningars tömmar
styr man så mot sällsam värld
långt bort ifrån rum och tid.

Men allt är blott en chimär,
en lek i minnets gömma,
en flykt från vardagens id.
Du förblir just där du är,
men skönt är det att drömma
sig långt bort från rum och tid.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 77 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-27 10:34



Bookmark and Share


  crypticbard
Wow. This is deep and touching. We move on with a hope and a dream. Thanks for sharing.
2022-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström