Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Öland i mitt hjärta


Har längtat så mycket
ända sedan början av januari
efter att ännu en gång
få komma till Öland
och helst i den späda grönskans tid
och tänk - det blev mig förunnat!

I Halltorps Hage
blommade vitsippor och svalört
och de vita och gula mattorna
inramade vandringsleden
som gick ner till havet
där ett svanpar simmade
och allt som oftast
doppade huvudena i vattnet.

En segelbåt syntes långt borta
nästan på andra sidan sundet
bortåt fastlandssidan till.

Det hördes fågelsång uppifrån träden
och milda frånlandsvindar
smekte mina kinder
där jag satt på en sten och vilade.

Öland bjöd på vår och värme
och den spirande grönskan
väckte hopp om en sommar
då det äntligen blivit fred
där krig nu råder.




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-05-11 11:06



Bookmark and Share


  Respons VIP
Låter som en härlig plats i fred och harmoni!
2022-05-13

  Bibbi VIP
Dig väl förunnat.
2022-05-12

  anits VIP
Så fint och målande om längtan till Öland och som du fått uppleva.
2022-05-11

  Anya VIP
Finstämt med hoppet i framkant. Jag vill också till Öland, hoppas jag kommer dit någon gång. Tack för att du målar upp bilder till mig.
2022-05-11

  Solweig Jansson VIP
Fint att få dela denna stund med dig !
2022-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Så fint du beskriver din efterlängtade resa, väl värd att spara i långtidsminnet.
2022-05-11

  Den skrivande tysta
Man blir varm av att läsa. Tack!
2022-05-11

  Sparvögat VIP
Att få njuta Ölands skönhet är en underbar gåva…
Vandrade där som barn många somrar…
Tack för dina underbara ord som påminner om livets lycka!
2022-05-11

    Sefarge VIP
Ack ja. Tack ja! Till
Det stora Alvaret
Med sin tjusiga
Blomning. ..
;)
2022-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP