Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.05.12 torsdag. Besviken ungdom


Raggen nu

Jag hade en ungdom som sökare
efter svaret på varför jag är den jag är
vandrandes genom lycka och sorg

Jag tog ut stegen till förtret för hatet
hos förnuftet.
Jag såg inte så bra som jag ser nu
då allt är försent och då inte något längre är viktigt.

Med tankarna vid en övergiven parkeringsplats
böjer jag mig ned till grusets alla grumliga vattenpölar
för att hämta andan
för att få känna cruisinggudens glädje och skratt.

Men börsen gapar tom mot kärlekens bestyr
det enda som går att tänka sig
är att stega förbi sin ungdomslängtan
förbi femtiotalsrocken
ut i ensamheten och oviljan.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-05-12 11:46



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Starka ord som berör - längtan efter gemenskap och kärlek har ingen ålder - den är nog evig . . .
2022-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP