Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rutiner

Alla har vi våra rutiner,
vi läser, skriver och lagar mat.
I vissa fall har vi maskiner,
på jobbet eller enbart privat.

Vi är vana nu att vacciner
ges som ett skyddande preparat.
Men också andra mediciner
anses som tämligen adekvat.

Präster, muslimer och rabbiner
förmedlar sitt religiösa prat.
Samhället vimlar av doktriner
från finanskretsar och syndikat.

Många avsmakar gärna viner
för att hitta något delikat.
Andra föredrar vitaminer,
läckerheter som finns på fruktfat.

Kärleksliv på ”lösa boliner”,
eller fördelen med celibat
har sina risker med rutiner.
Avvägningen gör man helt privat.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 78 gånger
Publicerad 2022-05-18 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström