Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köksbordsrealism

Döden är
Men vi vet inte hur döden är
Det är så det är
När vi i fallet tas isär
Och plockar ihop oss inför
En tro som livsnödvändig är

Vem tror att vi sanningen bär
När den svider likväl
Hårdare än tusen gevär
De pekar mot en väg
Som kantad av gropar är
Farligare än dödens begär

Det är där
Jag inser vad det kostar att hålla kär
Mer än tusen gevär
Och gropar större än avgrunden
Jag har inte patent på någonting
Ändå tycks det mig falla isär
Vem söker lika ihärdigt?
Vem orkar göra sig besvär;
Att ta en bit från sin sfär
Och ge den till någon dem håller kär




Fri vers av Anna-Sara
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-05-26 20:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna-Sara
Anna-Sara