Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ett rum någonstans vid landet bortom horisonten



Attension!

Dagrummet var stängt
För obehöriga

Där satt de överlevande
Soldaterna

Från nattens attack och
Vilade ut bland rostat
bröd o annat tilltugg


En del skrev brev
Till nära och kära

Andra spelade kort
Under korthuggna
Ordväxlingar

Medans vissa nästan helt
Avslagna i soffor och
Fåtöljer bara tyst
vilade ögonen

Men alla tänkte de innerst
inne om de skulle överleva
en uppdrags-natt till

När de ändå hade så mycket
Ofullständigt kvar i livet
att göra och uppleva

Men om just det talade
man inte ett ord om


Eftersom alla levde
på det tysta hoppet

Utan att vilja oroa
någon annan

Helt i onödan?




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-11 11:22



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Instämmer med Lena. Detta är en mycket realistisk text. Precis så här gör man nog när man är eller har varit i mycket stor fara. Stackars soldater!
2022-06-12

    Lena Staaf VIP
Ett sätt att hantera den stora fruktan. drabbande text.
2022-06-11

  Kungskobran VIP
Krigsmans erinran i verkligheten
2022-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP