Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarljuset



När nu dagen
är med ljuset
i sin början

färgerna förgylls
att daggrikt lysa
med gräsets pärlor -

om man ödmjukt
böjer sig ner
som inför allt som är,
för att se.

Efter dagens starka lyskraft
som att allt är uppenbart,

dämpas ljus till toner,
att åter göra gulnad himmel
mot slutligt rött.

Så dalar allt
med molnens drama
och ridån som vänligt faller

långsamt
mellan dag
och sommarnatt.





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-07-03 18:15



Bookmark and Share


  Helena Leijd
vackert formulerat
2022-08-16

  Sommarnattsljus
Älskar de två sista stroferna. De är så vackra
2022-08-15

  Solweig Jansson VIP
Vackert skildrat !
2022-08-08

  Bibbi VIP
Gillar!

2022-07-24

  Monika A Mirsch VIP
Min dag "är med ljuset - i sin början .... mellan sommarnatt och dag". Tack Jan för denna dikt som skimrar över soluppgången här i öst.
2022-07-12

  Irene Backström
Vacker!
2022-07-06

  Gunnel Eriksson VIP
Bra analys av sommarens skiftningar
i färger.
2022-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP