Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i ständig skugga. Fyrtiotredje av Hundra i hela det Fiktiva Huset, skapat baklänges]. Likaså Sommarskrivande Övning 3 : "Beskriv ett rum som tillhör någon som inte varit utomhus på fyra månader. Låt det synas i miljöbeskrivningen varför."


Hyresgäst 058 : Ingemar Isola

 

 

 

vinterjackorna hänger på ytterdörren

där juli likafullt lyser in genom springor

som får silverfiskarna att gömma sig under

hårtussar som Isola själv har klippt av

 

 

ännu ej återvunna förpackningar ligger

och skräpar i trettiotvå fullmatade kassar,

trillar kladdiga burklock emellanåt ut längs

hallmattan då Ingemar vadar på tå till toaletten

 

 

 

....från någonstans i april

till allra minst sista augusti

känns ljuset så djävulens varmt,

finner han solen helt obarmhärtig

ja, inbillar sig Ingemar Isola

hur detta kvävande lilla bo

skulle skänka befriande svalka,

som om sommaren kunde stängas ute....

 

 

 

halvlösta korsord börjar blandas ihop

med utkast till Isolas spridda diktsamlingar

som förr om åren stod på stiliga rader

men nu hänger över bordskanterna, alltmer snett

 

 

tvättmaskin finns blott neri grannskapets stuga

på gården som den farbrorn fruktar att gå till;

då Ingemar har svettats riktigt länge på motionscykeln

sänder han skjortan som telegram till sin hjälpsamma mamma

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-07-09 23:48



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Går det att förstås sig på människor och deras sätt att agera? Exempelvis samlare. Allt agerande går ju att förklara som en sorts ersättning för det som 'inte går att få'. Som förklaring till varför någon samlar på sin egen avföring av skit o urin i burkar med påskruvbart lock. En sorts 'istället för' tryggheten i att... medan andra verkar samla mest för att ha något att göra, tills det blir en sorts besatthet och någon bokstavligen kan 'gå över lik' för att som tro sig kunna av det skapa något. Kanske är det samma sorts drift som gör människor 'som galna' när något plötsligt verkar ha 'nedsatt pris'. Då 'bryter helvetet löst', som att dra en propp ur någons badkar eller flaska. Plötsligt bara blir en till synes harmlöst beteende till ett besinningslöst.
2022-07-11

    Lena Söderkvist VIP
Verkligheten för en del, är jag rädd. Stackars tok. Vad fick honom dithän?
2022-07-10
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP