Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klumpedunse




Han hade trampat på
fel fötter hela månaden
Lång (av olika skäl)

Och fått emotta en hel
del argsinta hot-mejl

Och sura miner. ..


Men vad gjorde det.
När han nu gått på
semester

Stuckit till Väders
upp i sin grön vit
röda Luftballong

Vart vinden förde
honom. ..
mot St. Petersburg?

Nej han hamnade
på en Åländsk ö

Där föll ett stilla regn
på hans uppblåsbara
luftballong och mage

Då han låg där på
Hängmattan och
njöt med hela sin
Kropp som naturen

Skapat åt honom efter
100.000 tusentals år

Samt hoppades att några

Kunde förlåta honom
för deras trampade tår

Då han kom tillbaka
Till vardags-yrkes
livet igen?

Men det var väl
att begära alldeles
oförskämt för mycket

Av de oförättade,som
bara förväntade sig en
drypande ursäkt,i sitt
eget förhärdade högmod?

För att någonsin kunna
Förlåta och samarbeta
helt fullt ut igen.

Men det kunde ju uppkomma
en hel del okända ödes kompli
-kationer till mänskligheten

Som efter en semester trots
allt drog ett streck över några
trampade Felsteg här i livet?




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-07-16 11:59



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vi människor har så svårt att leva tillsammans. Oförätter blir himlahöga, att ge och ta ett förlåt sitter hårt åt. Kränkningar fastnar och vill inte släppa taget. Livskunskap vore kanske ett bra ämne i skolan?
2022-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP