Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


Krusiduller och ingenstans

 

Som från ingenstans dök den upp, tanken på att berätta något mer än bara ord. Något mer än bara sanningen. Något som inte krusade sig, inte slingrade sig. Bara det nakna. Utan omsvep eller krusiduller.  

Världen slog en kullerbytta och inget mer var sig sedan likt.  

Hon tog försiktiga steg till upprepningens land, det land hon kände som sitt. I samma stund hon kände marken under sina bara fotsulor visste hon med ens att hon snart skulle lämna. Inga förändringar nu var tillräckligt märkliga eller storslagna. Inga löften för svulstiga och inga känslor för översvallande. Allt var i sin ordning och det okända kunde ta sin början. Ta fart. Avspark. Hon hade lärt sig ett nytt ord, som hon egentligen fick aversion mot. Men ändå, momentum, det var precis det som krävdes.  




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2022-08-23 22:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
första två styckena, ja. tredje nej. varför? för att det blir för privat i relation till de första två. stilbrottet funkar inte för mig.
2022-12-05

  Daniel_78 VIP
Det viktigaste är nog att våga berätta det för sig själv? Så tänker jag ofta. Sen är det inte alls säkert hittar dit ändå. Väl väl diktat!
2022-08-27

  Gunnar Hilén VIP
Jag blir inte klok på de här raderna.
"...det land hon kände som sitt...och det okända kunde ta sin början".

Hjälp !

Här behövs många momentum. Va fan det nu betyder.

En dikt helt i min smak ! En skrattande clowns nya, välkända slags gråt. Att gå framåt bara för att kunna backa.

12 poäng !
2022-08-24
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP