Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Innehålls förklarings modell i början av September. .."




Kisel,mangan,jod,kvicksilver,yttrium
Och lite annat smått&blandat

Med elektroniska komponenter
Fyllda av bokstäver,ord,meningar
bilder och grafiska tabeller

Någons laptop. .. kanske din och
min, i en stuga där gula plommon
och mogna Astrakan äpplen utanför
släpper runtomkring i mognadens
Skördetid som en tänkande hjärna
har någon tid att notera och bearbeta?. ..

Över vem jaget är som skriver detta?

En albino asket.?En sociopat med släkt
-drag från Afrika? En vikinga-ättad far?
(Med utomäktenskaplig vuxen son)
Homo,bi,hetero-sexuell? En sällskaps
människa med privata Kändis-vänner?
En totalt ostyrig ensamvarg

Eller kanske allt på
en o samma gång?

Det har faktiskt ingen som helst betydelse!

Det enda som betyder nåt är vad denna
text som är skriven av mig,gör inuti
Dig! Du som är det viktigaste för dig
själv i hela världen,och någon annan?

Sen kanske du och jag kan mötas
I verkligheten med vänliga sökande
ord från fysiska talorgan

Men det är ju inte längre så
Väsen-tligt

När vi redan nu har möts
här,med en massa skrivna
Ord e-m-e-l-l-a-n oss,eller?








Prosa av Sefarge VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-09-08 14:11



Bookmark and Share


  Den filosofiske poeten
Du har koll på radbyten.
En text i gränslandet mellan prosa och fri vers.

Och dessutom har visuella tricks:
e-m-e-l-l-a-n
2022-09-12

  Solstrale VIP
Häftiga tankar och otroliga ordformler som gett så mycket inspiration! Stort tack för du delade denna…
2022-09-09

  bumerang

ja vad är det som gör oss nyfikna på varandra? När det faktiskt i varje sekund är hur vi själva berörs av det vi läser av varandra. Just detta att det handlar om oss själva.Vi får texterna sen är det upp till oss att ta emot gåvorna. Önska oss de samtal som berikar själar emellan kan inte förnekas. Men allt det andra ....
2022-09-09

    Sefarge VIP
Om man gräver ner en
Laptop några cm. i jord
-en,efter1 år är det bara
rost-metall kvar. Men om
en plommonkärna sätts
ned kommer en skapelse
-process igång. Så tack
Kungskobran för din kloka
"Liknelse" och även till er
andra för engagerande
Kommentarer. ..
2022-09-09

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet! Orden betyder så mycket Både det skrivna och det talade. Att bli läst, lyssnad på, att föra dialog med. Det är ju det vi människor är till för. Att kommunicera med varandra.
2022-09-09

  Monika A Mirsch VIP
... "ord emellan oss" ... funderar över hur jag skulle klara av detta: att gräva ut 'ord emellan oss' - tror visst ja misslyckas, ifall jag klarar av det i alla fall.... hm....
2022-09-08

  Kungskobran VIP
Vad är en laptop i jämförelse med ett plommon i komplexitet, ingenting
2022-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP