Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Ur min samling "Dödgrävarens visor", utkommen på Koyo förlag 2022).


Höstmelodi

I min kärna vibrerar en oro
likt en vemodig höstmelodi.
Den kallar en själ som är redo
till att äntligen dansa sig fri.

Men för att bli lyft på dess vingar
måste stämmorna nå harmoni.
Hur finner jag tonen som klingar
i takt med min själs melodi?

På vilket instrument ska jag spela
för att nå min själs vibrationer?
Skaldens lyra och näckens fela
ger båda alltför muntra toner.

Är det kanhända en harmonika
som krävs för att uppnå balans?
Eller ska jag kanske helt sonika
stå över frihetens dans?




Bunden vers av Carl Ahlstrand VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-09-16 10:39



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Rytmen blir en bärande del av texten, och jag tycker om hur frågorna leder vidare, och vidare.
2022-09-18

  urbanjohanssonwriter VIP
Kallelsen till att dansa själen fri.
Snygg och aktuell.
2022-09-17

  Christin Lederman VIP
Man känner vinden röra sig i din text
2022-09-16

  stormengudrun VIP
Det märks att du är musikaliskt sinnad:-)
2022-09-16

  Skatflickan VIP
Väldigt vacker, din höstmelodi
'min själs vibrationer' fäster i mej

2022-09-16

  Sparvögat VIP
Så vackert du spelar sången~i höstens befriande toner…
2022-09-16

    Music mind VIP
Genialt!
2022-09-16

  R_M Grundström-Linder
Mycket bra och höstlik!
2022-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Carl Ahlstrand
Carl Ahlstrand VIP