Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnstråk i höstanvind

det var lika sensuellt som när hösten och sommaren möttes

 

denna oktoberdag när solskenet glimrade mot hagelprismorna

spred ljuset i färgkaskader mot höstens snålblåst

 och lika solklart prydde höstens vindar

 

höstanvinden lät förstå

att brittsommaren mycket snart skulle lämna

sin plats i stafetten

 

näste man på tur

vadade genom regnstråk och krönte en konung

 

av hagel är du kommen

väta ska du åter varda

 

vet du, pappa, Bore torkade upp

varje tår

varje spår av väta som hösten lämnade efter sig




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-17 17:24



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert beskriver du höstens skeenden.

2022-11-13

  SpamPippiL VIP
Höstanvinden känns oavsett vilken årstid man förlorar en kär far.

Fastnar speciellt för dina ord om hagel och väta.
2022-09-19

  Eva Langrath VIP
Vacker text där brittsommaren överlämnas till hösten som får lämna stafettpinnen till kung Bore.
2022-09-18

  Larz Gustafsson VIP
Höst är lika sensuell som Belsen.
2022-09-17
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP