Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vila i Gud


Våga förändras


Han låter mig vila på gröna ängar!
Vem?
Jo Gud låter mig vila när jag är trött,
Han ser mig och hör mig och letar och lyssnar
efter min röst-
som alltid bör tacka honom för allt.

Han låter mig vila på gröna ängar!
Han leder mig fram till lugn och ro.
Var finner man ro i en slutkörd värld?
Jo, i hans mäktiga famn.

Världen ser med andra ögon, d v s människor i världen
Vill helst inte höra hans röst som letar och ropar efter
dem.

Han vill dem så väl, vill visa dem allt av kärlek.
De vänder sig bort, lite skamsna,
De vet att hans kärlek gör gott,
Felet är bara att:
DÅ måste man förändra sig....
Vågar man ta risken?

Dikt och bild ©Maria








Fri vers (Fri form) av MariaEvighet
Läst 52 gånger
Publicerad 2022-09-18 00:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet