Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2022.10.13 torsdag. När alla skämt börjar slå fel


Obehag

Det vilar minusgrader
över den nattsvarta
fjällnära skogen
Gatlampans kamp
mot det kompakta mörkret
är totalt ensligt.

Nu är hösten här
och fisket går i ide
och båten ska dras upp.
Den ska vändas upp och ner också.
Näten ska lagas under vintern.
Nu när julen blir dyrköpt.

Alla drömmar och förhoppningar
visar sig vara världens bedrägeri och undergång
Ja, overkligheten hos varje människa.
Oket blir obehagligt och bördan tung
för att man förnekat Kristi
skonsamma ok och lätta börda.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-13 02:08



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ordet skalda, det skulle vara skalds

Klädd i en skalds öppna ögon…
2022-10-17

  Solstrale VIP
Kloka ord som bör beaktas och reflekteras så denna pedagogik aldrig går om intet! Hur det var med "du kan ingenting ta med dig dit du går"… mänsklighetens galenskap här klädd i en skalda öppna ögon för världens missuppfattning av traditioner…
2022-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP