Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Världen och problemen, Ondskan


Världen brinner, del 3

Världen brinner,
ja jag frågar över priser, jag frågar över slöseri.
ICA svarar att det såhär ska vara, då jag upprört ställer frågor
Jag frågar efter vett och sans, balans,
Men finner det ingenstans.
Allt har spårat ur och Sverige har blivit som alla
andra länder-
Fattiga-
Varför?

Jo, för att världen brinner av ondska, som söndrar människors själar,
Gräver djupa hål där hjärtan blöder. Det flödar av orättfärdighet.Vinster.
Kapital som inte finns.
Världen brinner långsamt nu men sedan går det fortare.
Detta är bara början på den hysteri som kommer att råda.
Man ur huse gå, tvingade att sälja, man har nu gjort ett koncept,
ett nytt recept på att man skall
'INGET FÅ ÄGA!'

Världen brinner med osynlig rök, en ridå av lögner som ingen vill tränga igenom,
De vågar inte se fakta, de blundar hårt, men kan inte få ett förlåt.
Kalla leenden smilar, medan man känner hjärtat ila av ängslan.
Fattiga? Lurade? Körda? Trampade på? Gråtande?

WW3 är ju faktiskt NU.

Dikt ©Maria








Fri vers (Fri form) av MariaEvighet
Läst 51 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-10-14 00:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet