Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Kliar du mig så kliar jag dig. För inte klarar du väl livhanken genom att bara klia dig själv?)


Levande-gjorda sista-dags resenärer



I Träcklunda församlings hem
Lever skuggor av kvinnor och
män ännu ihopsända till en
sista tid tillsammans under
ett Vårdbolags kunniga regi


Och ungdomar från trakten
Kommer och går ibland med
bussen ifrån stan

För att kunna hjälpa till

Men det får ju ej kosta
alldeles för mycket

För en vinst måste ju alltid
Få finnas till att kunna sända
Helt lagligt Ner till Jungfru
-öarna

Marknaden i sig måste ju
alltid
få betalt för sitt åtagande

Annars skulle den ju inte kunna
existera

Och vad skulle mänskligheten
Göra då utan en fungerande
Marknad?

Kamma sig själv bredvid en
Gris-stia av självuppfödda
boskapsdjur med solpaneler
fungerande av och till. ..?

Det vore ju en mardröm!

Både för marknaden och
Den enskilde att fundera
över?







Övriga genrer (Satir) av Sefarge VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-22 18:12



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
I dessa privatiseringar
stoppas investeringar
ger ägarna dubbleringar
av insnålande penningar
priset pröjsar gamlingar
då AB snor åt sig gireringar


2022-10-26

    Lena Staaf VIP
Marknaden kan väl vara bra men den bör hålla tassarna borta från skola och välfärd. Och helst från tåg och flyg också.
2022-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP