Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettens låga fortsätter flamma mellan fem poeter. Från discogolv till altargång. Som seden bjuder gav mig Gunwale tre ord : tågande, läktarna, memorerar. Tillför 18 egna så blir 21 ord. Religiösa röster kan jag leva utan - hur underbara de än kan vara.


Korus av Tystnad (stafett 68)

 

 

Memorerar vareviga not

som aldrig tonat ut

mellan kyrkbänkarna

 

Repeterar varannan bokstav

som sällan blivit hörd

ifrån orgelläktarna

 

Tågande adventväntas

psalmboklokomotivet

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-11-03 22:20



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Här var det så många finurligheter att jag säkert inte har uppfattat alla. Tågande och adventväntan, det är väl bara poetTTT som kan komma på sådana tuffande ord.
2022-11-04
2022-11-04

    Lena Söderkvist VIP
Minns hur det var att gå i kyrkan. Rätt trevligt just vid advent. Men så hade vi en domedagspredikant som brukade titta ilsket på mig och säga "Ve den från vilken förförelsen kommer!" Och jag var faktiskt rätt snygg på den tiden...
Gillar ditt ord på slutet. Lokomtiv var verkligen rätt i sammanhanget.
2022-11-04

  TrollTörnTrappan VIP
Finfin fantasi.... inklusive adväntande resenärer på liknande gamla träbänkar. Allsångliga böcker brukar nog räcka till ett helt tåg?!

2022-11-03

  Gunwale VIP
Den här får mig att tänka på min mamma som blev tvingad till kyrkan varenda söndag när hon var liten, hon satt där uttråkad och försökte roa sig … resultatet blev att hon hela livet kunde briljera med att kunna alla psalmers nummer…
Det märkliga ordet psalmboklokomotiv var välfunnet, jag ser den svarta eller röda psalmboken fälla ut spröt och sätta fart mellan kyrkbänkarna … till adväntande små resenärer…
2022-11-03
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP