Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gud och jag i vardagen


Vardagen är var dag



Jag hinner knappt blinka, så är den NYA dagen här.
Den är här hos alla oss som vaknat oskadda
Jag hinner knappt tänka och göra mina göromål
Kvällen nalkas och dagen har varit otroligt snabb.

När kvällen kommer så står natten och pockar på min sömn.
När natten kommer så är morgonen snart här igen.
När morgonen randas i ljuset som bländar mina sömntrötta ögon och
värkande kropp..
Då vet jag att jag måste skynda på innan natten kommer - igen.

I livet får man ofta skynda- jag är bra på det.
Stressar ofta för att hinna och att vinna någon själ för Gud
Han har inte bråttom, han ser mig ila runt,
Han brukar säga: Vila lite nu.
Han är mån om mig.

Nu är natten här, nu ska jag gå till vila några timmar.
Se dagen randas och vara liten flicka i Guds stora famn.
Ljuset finns.

Dikt och bild ©Maria








Fri vers (Fri form) av MariaEvighet
Läst 50 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-04 00:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet