Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: MagisterZ


en fårö-romans


vintriga isvågor slår
mot milsvida stränder, där tiden
drejat små liv
till tallösa fossiler

och urtidens resliga raukar
kastar karga och vemodiga blickar
mot havets ändlösa horisont
i saknad av dess vågade kyssar

de hälsar sin dansande, baltiska syster
som med sorgsna suckar
smekte deras kroppar av kalk
för miljontals år sedan

och dämonerna fröjdas
åt en ensam koltrasts sång
invid mästerregissörens
vyssjande gravvård

© MagisterZ




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 108 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-11-08 09:05



Bookmark and Share


  kriya
ja, du är en mästare i stämning sannerligen.
2022-12-06

  Lustverket VIP
Stämningsfullt!
2022-11-08
  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ