Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: "Spermatozó", blyertsteckning av G. Ekelöf. 1950-tal.


*


en instinktiv spermie,
den miljonte,
finner det trånande ägget

du
är inte spermien
du
är inte ägget

men höljet penetreras
& du
blir till
i ett mikroskopiskt
makrokosmos
)))BIG BANG(((
på cellnivå

nio månader förlider
& du utlöses
din värld
din verklighet
en verklighet bland många
en verklighet som du måste skaffa
en livslång uppfattning om;

verkligt visavi overkligt,
sant & osant
att leva & att överleva

för var tänkande,
kännande varelse;
en värld i sig
för vart aktivt medvetande;
ett gränslöst universum

det lilla i det stora
& omvänt

& omvänt igen
ad infinitum

*

©MagisterZ 2024




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 30 gånger
Publicerad 2024-03-16 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ