Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till den oföränderliga Omvandligen



En ton där romartiden
möter det Bysantinska
som omvandlar sig
till det Ortodoxa
Väldet

Vildvuxen oregano
doftar i bergsluttningar

Mot det fallfärdiga
Klostret som ännu
lever med sina tankar
Om Gud likt ett spjut

Med myrrasvängande
rökelse in i människors
emottagande sinnen

Och så påstår några
Experter att gårdagen
är död o begraven men

Uppgrävd till passande
Nutida åsiktsteologer

Kanske är det bara
Framtiden som ständigt
Är död,tillfälligtvis

För att nuet skall orka
leva vidare bland de
oemotståndligt över
-levande Oregano
buskarna klängande
Bland sprickskrevor

Upprepande sig
med
solvarm nektar

Från tidernas begynnelse.






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-05 09:00



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Så vackert. Klosterruiner, klängande oregano och välden som avlöser varandra! Applåd
2022-12-07

  Anya VIP
Åhh så fin. Faller särskilt för:
"Kanske är det bara
Framtiden som ständigt
Är död,tillfälligtvis

För att nuet skall orka"

Vilken fin filosofisk tanke!
2022-12-06

  Solstrale VIP
Det som kan ses som bortglömt eller förlorat föds på nytt i dikterna… det kanske det poeterna ör till för, att försköna å ena sidan i romantisk harmonin, och klarlägga i den lyriska tonen…
2022-12-06

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt om tid som varit och som man behöver känna till för att förstå nutiden.
2022-12-05

  Kungskobran VIP
Åsiktsteologer, härligt ord
i en fantasifull mångsidig dikt
2022-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP