Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Julklapp för framtiden?)


"Bästa Julklappen. .."


Hon som hade ont i en tand
Nu kan hon andas ut
Och besöka tandläkaren

Hon som gömt sig och
Var livrädd för att bli
Sänd tillbaks till Tali
-baner för att föda barn

Tvångsgift med någon
hon inte ville ha och
Bli till en 3:klass fru

Svenska staten har gett
Henne den bästa julklapp
I livet!

För nu får hon stanna
Utbilda sig och kunna
Försörja sig själv

Och föda döttrar som
även de skulle kunna
Gå i skola,skaffa ett jobb.

flickor som kunde klä sig
Hur och gifta sig med vem
de själva ville!

Tack snälla Svenska staten
För det


Världens bästa gåva
Alltså! Som en tjej fått
Utan present-papper
Och snören

Osynlig utanpå men
Som känna så gott
Inuti

Så tack Svenska
Staten- återigen

Med glädjetårar i
bussen efter besked

Inget de utomstående
Resenärerna bredvid
henne tyst kan förstå?











Fri vers av Sefarge VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-12-17 12:20



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det går säkert bra för henne, det är killarna som är problemet.
2022-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP