Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ruggelugglan


han såg henne

hon matade fåglar med brödsmulor ur en papperspåse
hon muttrade men ingen lyssnade
hörde eller förstod

ingen orkade längre bry sig om henne
man undvek henne hellre
tog omvägar

hon satt med tjocka kläder på torget
lager på lager trots värmen
kanske

var de ett skydd mot omgivningens blickar

samtidigt som hans tankar snurrade runt denna kvinna
vände hon upp sitt gamla rynkiga ansikte

de svarta ögonen stirrade
som om hon själv vore en kaja från helvetet
stirrade

på herr larsson







Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 559 gånger
Publicerad 2006-08-09 23:56



Bookmark and Share


  Tothem
som alltid är du strålande... skrämmande nog känner jag igen mig i kvinnan trots mittt vitt skilda yttre. Och blicken... ja den kan säga mycket, för den som verkligen vill veta!
2006-08-18

    Idun 1
Vi har en sådan gumma i bostadsområdet
hon kallas "fimpen" då hon letar efter allt
bl.a fimpar och klär sig varmt året om...
Du gav mig ett uppslag där :-)
2006-08-11

  Thomas Strandberg
Kanonbra, men jag skulle vilja byta ut "påskalad". Jag förstår att ordet illustrerar de skal/lager av kläder hon har men det skär sig lite för mig där. Kommer i hastigheten inte på något bättre heller... Guuu va besvärlig jag är.

Hmmm, men om man skriver "... var hon iklädd detta hölje" då? Jaja, du får fundera. Nu ska jag gå å titta på dina nya bilder!
2006-08-10

  Cris
Oj! stirrade på dig...
hon kanske inte är så ruggeugglig inuti..hm
ja du beskriver fint bilder och människor
2006-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP