Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Smärtan


Längtan, dit bort


Längtan förtär
Längtan står still
Längtan är tårar
Tro det om du vill..

Längtan är otäck
Den gräver hål
Längtan är hemmet
Som inte finns

Längtan är inte rolig
För den får inte finnas
Längtan gör ont
För hemmet är borta

Längtan svider och bygger
drömmar
Drömmar som inte får finnas
För de gör för ont-

Längtan svider i natten
och om dagen i verkligheten
Längtan kan inte tas bort
Längtan svider i skinnet och hjärtat.

Tjugo års längtan sätter sina spår.

Längtan finns dag och natt
och ingen kan släcka branden i hjärtat
Det brinner av längtan och tårar
Tårar rullar och hjärtat slår och hjärtat blir söligt och trassligt.

Erfarenheterna trasslar in sig i varandra och
sanningarna gör lika ont som längtan hem.
Hem, jag är inte hemma, jag är borta
Borta i staden där jag inte finns

För ingen ser mig, jag går där och vandrar som vem som helst,
Sjuhundra dagar i längtan,
men ingen ser hjärtat som längtar och inte får komma hem.

HEM är himmelen en gång då Gud hämtar mig.

HÄR, på jorden, här mitt i livet, vill man vara i ett hem man känner, men jag längtar bara hem till min stad.

Text och photo ©Maria







Fri vers (Fri form) av MariaEvighet
Läst 80 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-30 01:34



Bookmark and Share


  Karl-Bo Lundstedt VIP
Denna känns i hjärtat.. Men känns oxå igen..
Mycket starkt beskrivet om LÄNGTAN!
Applåder och Bo-Märke Kram KB
2023-02-13
  > Nästa text
< Föregående

MariaEvighet
MariaEvighet