Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gott nytt år


Ett nytt år. Kvar är gamla spår av en tid som ej tycks vilja släppa tag.

Åren går men det blir ingen skillnad. Vi bara inbillar oss det.

Enda som sker är att huden åldras, kroppen.

Men säg mig, vill man förbli ständigt ung?

Ja, jag tror det. Man vill nog det.

Man vill leva trots att man ibland låtsas det motsatta.

Det är mörker när jag vaknar. Det är mörker när jag går hem.

Solen är i sin dvala. Men vi måste jobba ändå.

Och nej jag vill inte sova bort dessa dagar. Jag har för mycket ork.

Jag vill göra något kreativt med min lediga tid. Men det kommer.

Man måste ge det tid!

Tid.

Livets enda riktiga cykel.

Ändå tror vi att vi är odödliga när allt kommer kring.

Och jag sitter här idag.

Ännu ett år , ännu dagar som passerat.

Gott nytt år.

Det blir nog ingen skillnad

Även i år.




Fri vers av Isvatten VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-03 08:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isvatten
Isvatten VIP