Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens rum

Man glömmer

Så fort

Det är därför vi människor tar fotografier

Försöker spara.

Tänk om jag kunde spara allt

Minnen

Mina barns barndom.

Det går så fort.

Att se bilder från förr

Det berör mig

Djupt.

Ändå är jag så dålig på att spara

Om hundra år kommer ingen komma ihåg

Vem jag var idag.

Men jag älskar att plocka fram min farmors gamla ask.

Hon har varit död i 21 år nu.

21 år.

Hon var även född 1921.

Att kolla i hennes ask

Det som finns kvar

Det är som att öppna en värld

Det lilla som finns kvar

Bilder från en ung moder till anteckningar av en gammal dam.

Undra och fundera över vem hon var.

Tänka att jag kanske kan ha en likhet.

Min kära läsare

Spar dina bilder

Skriv i din dagbok

En vacker dag

Har du glömt allt.




Fri vers av Isvatten VIP
Läst 24 gånger
Publicerad 2024-02-16 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Isvatten
Isvatten VIP