Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(med ren(t) mjöl i påsen kommer man långt?)


Polar-resenären



Du vill ha rent
Runtomkring
dig

En Ren kom och
satte
sig bredvid dig

Sen reste den sig
efter ett tag o klev
Av bussen

Lämnade kvar en
hel del pluttar på
sätet

Rent ut sagt för djä
-kligt! Men du sa inget

Dom kunde tro du
var tokig

En Lapplands-resenär
kan lämna ren

Och fara hit som dit
På rätan o sniskan.

Även ut i stora
Världen

Men en ren lämnar
aldrig den ren-levnads
människa

Som bär Same-blod
inom sig.












Prosa av Sefarge VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-01-10 13:52



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Äger du renar är du inte en fri människa, gäller hund åxå
2023-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP