Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

smärgelduk

 

i ett nötsskal till båt jag i krabb sjö
ett nu med obekanta skuggor
anar allting annorlunda
utanför ytterskärgården
farled till kaos över öppet hav
omöjligt hitta ens uns till landmärke
på avlägsna landremsan
vattenytan bidar tid vinden tilltar vågorna vildar sig vansinnets väg
laddar kraftpaket rullar vittoppar
krampaktigt jagtag i relingen
slänggungelikt centrifugsnurr
skyskrapor av vattenväggar sammanfaller över nötskalsbåten
min himmelsbild ett frimärksfönster
på resa i infernots innersta
spolas dränks och halvvägs upprätt
ordlös bön formas ur virrvarr
mitt i når mej möjlighetens famntag
lyft och buren n

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 81 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-01-18 21:28



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Så starkt, dynamiskt och vackert!
2023-01-19

  Solstrale VIP
Bert-Åke Varg …

En gestaltad kamp med alltet, i en storm .
2023-01-19

  lodjuret/seglare VIP
Kom av någon anledning att tänka på ugglor och han som spelade ugglan i det där gamla barnprogrammet, han dog förresten här om dagen. Hette han någonting på en slags fågel? I alla fall så var det en kvinna, som pratade med en fiktiv person i en bok, om att böcker är mera gebripliga än livet själv, som är likt att befinna sig i en båt på upprört hav.
2023-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg