Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att jag inte tycker om vintern


Isprinsessa


Ge mig tid

liv
tröst.

När det onda i hjärtat skapar oro i själen

vill jag ta mig bort.

Lugn vill jag känna.

Dofter av barndom.

Trygghet.

All oro skall vara som bortblåst.

Ängarna gröna, marken torr.

Men det är så lite tid, så kort.

Vi springer sida vid sida i varsitt hamsterhjul

I väntan på helger

väntan på semester

väntan på liv.

Balans

är här svår att finna.

När man bor i ett land täckt av is.
Man får klä in sig i lager av kläder.

Halka runt i obekväma skor.

Vintertid till vintertid.

Det är dött mörkt och kallt.

Bara krukväxterna ger färg.

Flugorna ligger döda i mitt dammiga fönster.

Men i sinnet bor min längtan
här får den låta gro.

Tills det åter blir en vår.





Fri vers av Isvatten VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-02-02 13:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna verklighet tar kål på många små drömmar! Bra berättat men med sorgligt resultat…
2023-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Isvatten
Isvatten VIP