Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(med distans och frustration sida vid sida)


Tids stopp.(i väntan på mera fart)




På den anrika stambanan
är det stopp titt som tätt

Och tågen väntar på ett
tillstånd,få köra vidare


Medans passagerare
skalar
banan eller mandarin

Tittar i laptop eller sin
mobil och prasslar med
Tidning allt sällsyntare

Gäspar otåligt och känner
sig
än obehagligare till mods

Tillfånga tagna av ödets
nyck med deras dyrbara
egna tid som går till spillo

I en helt onödig väntan
På mera fart och ökad
hastighet genom livet

Men mormors mor
sover lugnt med halv
öppen mun för att hon
är trygg med sin egen
kommande Död

Medans Direct-manager
Bredvid svettas i sin vita
skjorta

Och känner uppkokande
ilska över all förlorad dyr
-bar tid

Som rättvist någon annan
skyldig borde få betala

Och inte bara han i all sitt
påkostade fastsatta gisslan
orättvisa lidande.(Arrrgh
inombords. ..)

Medans två korpar alldeles
invid bergskrevan o rälsen

På den resliga tallens topp

Putsar varandra efter ett
skrovmål på en överkörd
Älg

Och snörök med blåsten
plötsligt pudrar in tågets
vagn fönster med snar
smältande tö.


Som om inget särskilt
ändå har inträffat. ..










Prosa av Sefarge VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-02-05 09:32



Bookmark and Share


  bumerang
Som livet är. Le eller djupt begrunda.
Sefarges kännetecken en lyckad kompott även denna gång.
2023-02-05

  Glitträ VIP
Kommer i tänket på när bisvärmen med sin drottning drog iväg och
satte sig högst upp på grantoppen sant att det var en syn att skåda. Men så
stackars Älg (Hälge) som oskyldig fick sätta livet till ja så kan det gå i spåret.
;)
2023-02-05

  Emanuel Sigridsson VIP
När jag läser din text tänker jag: Går man över till den andra perrongen kan ett annat tåg tas som kommer fram en minut tidigare. Frågan är vad skall den minuten användas till.
2023-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP