Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2023.03.08 onsdag. Nu har livet inte sin gång.


När jag tänker som min bror

Genom glaset till kökets fönster ser jag
sommaren slumra under pudrig snö.

Bistert sjunker luftens värme bort
under altanens vilda knakande.

Men ljuset är här igen och jag vill vakna tidigt
och se vårens underbara tillmäle att påsken bebådas.

Så kurar jag ihop och flyr tanken,
om sommarens svettiga bestyr
inför vinterns återkomst efter hösten,
och vad det ska bli av året.

Nu när mänskligheten räds ett annalkande slut
över allt vad kärt är, och hör ständiga krigslarm.

 




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-08 10:25



Bookmark and Share


    Ett utkast
Fin text
Några småsaker

Så kurar jag ihop, sedan flyr tanken
på mina svettiga sommarbestyr, som varit.
Så står vinterns återkomst efter hösten
och vad det ska bli av året ...

Står inför rädslor, nu när folk räds ett annalkande öde, att mista allt som är kärt,
när ständiga krigslarm tjuter, att vi hör dem.



Sammansättningar och bindeord ökar flytet.
Om du inte tycker att din text förtjänar synpunkter raderar du dem som en revolutionär: Min text är bra som den är!

Ja, jag håller med, men den förtjänar att bli en diamant.

2023-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP