Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inräknas även såsom Hyresgäst 039 = sextioandra av hundra i hela det fiktiva hyreshuset [den serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet]


TÖ #3 : fram kommer Ammi

 

 

 

 

Ammi kommer fram när jag dammar.

Ammi har kvar samma skratt.

Ammi är som ett gammalt skivalbum.

Ammi påminner mig om Agnetha & Anni-frid.

Ammi hade två småsyskon som förekom oftare.

Ammi är visserligen äldst, men skulle nog ha varit smartast hursomhelst.

Ammi var jämt en smula främmande.

Ammi fanns ändå där.

Ammis syskon var en del av asfaltsgårdens sandlåda.

Ammis syskon var en del av den vidöppna gräsmattan.

Ammi kanske grät någon gång.

Ammi bar säkert både träskor och rullskridskor.

Ammi kunde ha varit huvudperson i någon av pixi-böckerna.

Ammi tänkte jag sällan på.

Ammis familj bodde grannar med en mer bekant familj.

Ammi torde haft ett visst inflytande.

Ammi kan ha funkat som en spegelbild förväxlande.

Ammi är fortfarande två år äldre än mig.

Ammi blev kanhända en mamma.

Ammi skulle redan kunna vara mormor eller farmor.

Ammi har skaffat ett fint arbete i staden.

Ammi behöver knappast kamma sig varje timma.

Ammi förefaller entusiastisk och fri av sig.

Ammi hade några skrämmande klasskamrater.

Ammi kände killar som jag aldrig pratat med.

Ammi lär ha sagt Hej! några gånger.

Ammi bär samma soltecken men en helt annan måne.

Ammi bodde allra högst upp.

Ammi fanns på tredje våningen (då man räknade botten som första).

Ammi måste ha flyttat i något läge.

Ammi har skaffat en bra bostad.

Ammi tycks mig nu som magiska toppen av en pyramid.

Ammi känns som ovala cirkeln kring en cirkulär ellips.

Ammi påminner litegrann om någon.

Ammi var även lik en helt annan mamma.

Ammi är möjligtvis som vemsomhelst.

Ammis granne rutschade med mig nedför snöbacken.

Ammi fungerade förmodligen som en skyddsängel.

Ammi fanns på jorden före jag ens kom hit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-12 23:03



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Jag får för mig att Ammi är en ärvd docka som du själv har gett egenskaper du tyckte att hon skulle eller kunde ha, och någon före dig har gjort sammaledes innan du fick henne. Men det kan förstås vara helt fel tolkning.
2023-03-13

  Gunwale VIP
Vilket jättebra sätt att beskriva en människa på! Du låser inte fast henne i någon trång bild, och hon kan verkligen vara precis vem som helst!
2023-03-12
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP