Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Handlingar och ord



Handlingar säger mer än tusen ord
men ord säger mer än tusen handlingar.
Svart och vitt, sanning och osanning
som inte går att misstolkas, rätt eller fel.

Utan ord skapar jag mina egna
likt en berättarröst i mitt huvud.
Handlingar tolkas som den så vill
utan källkritik eller logiskt tänkande.

Lögnerna flätas samman med tro
om ett mindervärde och mörker.
Är det jag känner min sanning
eller bara ett vackert bedrägeri?

Ge mig ord, ge mig din sanning
och få mig att förstå rätt och fel.
Med meningar, tydliga svar och ord
kan du ge mig klarhetens verklighet.




Fri vers av Sandra Frödén VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-04-03 17:54



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Eftertänksam välskriven dikt.
2023-04-04

  Solstrale VIP
Du skriver med eftertänksamhet som ger orden luft under vingarna och får din text att flyga, flöda.
2023-04-04

    Sefarge VIP
Intressant skrivelse
Om förmåga tolka
o ta emot?Som ju
är olika för olika
människor?
Ju fler ord vissa
får höra från en del
Ju mer förvirrade
blir dom. Förvisso
för vissa bästa vara
Ganska tyst och för
det mesta bara
lyssna?

2023-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Sandra Frödén
Sandra Frödén VIP