Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

domino

summan av val
resultatet av konsekvens
är helvetets kval
lyckan som känns

effekten av fjäril vingars slag
ruskar om medvetandet
när brickor faller i lag
i det ständiga letandet

vem är jag i tidens brus
var kommer framtiden föra
sitt sköte och livets ljus
vem kommer mina berättelser höra

när föds kärleken
hur kan den försvinna
varför tänds veken
när den ska sluta brinna

ljuset skänker liv
medan svärtan tar
och valens initiativ
det vi slutligen har

jag är summan av alla val
vid livets sista gräns
fantastisk eller katastrofal
erkänna dess konsekvens




Bunden vers (Rim) av Max Poisé
Läst 86 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-04-10 16:52



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om den filosofiska tonen med frågeställningar omkring existensen. Tänker på Sinnesrobönen här....vi har många val, mycket som vi kan påverka och mycket som vi inte kan påverka.
2023-04-12

  Solstrale VIP
En dikt med sikt på det av vikt! Gillar denna skarpt!
2023-04-12

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text med ett fantastiskt avslut.
2023-04-12

  Lottie Ålhed VIP
En dikt där orden fäster. Och ”valens initiativ det vi slutligen har”.Som om alla val till slut blir till en helhet som talar sitt eget språk, eller liknande. Tänkvärt. Bokmärkes.
2023-04-11

  Mia Popiana
när föds kärleken
hur kan den försvinna
varför tänds veken
när den ska sluta brinna

Får rysningar, så bra! Enkelt och rakt på. Gillar det mycket!
2023-04-11

  Cikoria Blå VIP
tycker om att texten flyter på utan varesig skiljetecken eller versaler
en bra text om livet
2023-04-11

    Lena Staaf VIP
Tänkvärda ord fint skrivna. Vi är både suman av våra val och av en oförutsägbar slump.
2023-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé