Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: "Spermatozó", blyertsteckning av Gunnar Ekelöf, 1950-tal. "Refräng": Nils Ferlin.


självbefläckelse

 

ett livsfrö utan ägg

eller ett ägg utan livsfrö

det ena såväl

som det andra

vad gör det?

 

stjärnorna kvittar det lika

 

spermatozón utkastas

över karghetens stoft

landar platt, stumt, dumt

det som kunde varit

är nu aldrig

 

stjärnorna kvittar det alltjämt lika

 

det lustfullt lekfyllda

i det annars livlösa;

en temporär mening

miljoner gånger

aum

 

©MagisterZ




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-04-12 15:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ