Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en liten tillfällesdikt kring mitt radiolyssnande idag.


en kvart av SR anno 2023

 

en svensk forskare

vid Oxford University

önskar självdö i Arizona

för att därefter frysa ner

sitt kunskapssprängda huvud

(hela kroppen är tydligen för dyrt)

i hopp om att vetenskapen

ska kunna återuppväcka honom

i en fjärran framtid

 

vem fan vill vakna då?

 

en ledande ”svärjevän”

tillika regeringens marionettspelare

önskar nu ändra namn på Kriminalvården

Straffverket klingar bättre i hans öron:

förbrytare ska inte vårdas, utan straffas

punkt

 

men varför i helvete inte stoppa förbrytaren

INNAN denne blir förbrytare istället?

 

en radiolyssnare

med rojalistisk fäbless menar

att ingen vettig politiker av idag

skulle vilja införa republik

i det rådande

världsklimatet

 

men vad fan gör kungen

för det rådande världsklimatet?

 

Sverige i etern anno 2023

 

 

©MagisterZ

 




Fri vers (Fri form) av MagisterZ
Läst 50 gånger
Publicerad 2023-04-20 14:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MagisterZ
MagisterZ