Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dom håller dig som vatten i sina händer



en dag står sjukhusen tomma
och du brukar säga
att i fall inget är sjukt
lever nog inget av värde längre

alla cirklar jag hoppat ur
eller fastnat i
problemet i slutändan
kan vara jag själv
cynismen och ensamheten
önskar jag verkligen försvann

när din hund dog
tittade vi på honom
hans sista andetag var
verkligen det sista
det är så sjukt
att det finns ett sista andetag

nu står vi i studentrummen
i uppsala
det är tio år sen sist
och vi bodde aldrig där
men kungsängsliljan gjorde
sen ett sent eller tidigt tåg hem
någon hade slängt sig framför tåget
och det var för mycket att ta in just då
så vi pratade om annat

hemma var hela söderort fullt av trevåningshus
kanske är det så än
jag såg mig om
utan å förstå
att jag skulle kollat framåt
uppåt
eller åt sidan
istället

i retrospektiv gjorde det ingenting
så jävla många dagar
utan luft och puls
jag tror jag glömt alla redan

sen går det 31 år
människor tar sista andetag
runt mig
och det är så sjukt
att dom verkligen gör det

utanför byggs det
ovanpå träd
gräs
sten
insekter
och lik
det är så mycket som flyttas
människor måste bo nånstans

liljekonvaljen spänner bågen
jag minns så lite
om hur det såg ut här innan
alla sista andetag


sjukhusen står fyllda
och här lever vi




Fri vers av Patrik Englund VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-08-09 17:02



Bookmark and Share


  Månfare VIP
Mörkt, vackert!
2023-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Patrik Englund
Patrik Englund VIP